Aile Dizimi Çalışması, Hellinger Terapisi olarak da tanınan, Familien Aufstellung adıyla 90’lı yıllarda Almanya’da ortaya çıkmıştır ve ailenin kuşaklar boyu, birbirine görünmez bir bağla bağlı olduğu anlayışına dayanmaktadır.
Bert Hellinger bir felsefeci, pedagog ve psikoterapisttir. Alman psikoterapist Bert Hellinger’e göre, önceki kuşakların işlediği ve sorumluluğu alınmamış kilitlenmiş duygular, çocuklar ya da torunların hayatlarında olumsuzluklara yol açıyor. Aile Dizimi çalışması, bu sorumlulukları almaya ve aileden gelen zincirlerden özgürleşmeye olanak sağlayan bir yöntemdir.
Aile Diziminin Amacı
Bu çalışmanın amacı; yaşamının herhangi bir alanında, “kriz” ya da “kilitlenme” yaşayan kişilere, sorunlarının çözümüne ilişkin yardımcı olmaktır. Cinsellikten ilişki sorunlarına, hoşnut olunmayan anne baba rollerinden psikolojik rahatsızlıklara kadar pek çok sorunda başvurulabilen aile dizimi; katılımcının kendisini daha iyi anlamasına, genetik aktarımla gelen hayat karmalarından özgürleştirmeyi sağlar.
Aile Diziminin Kullanıldığı Alanlar:
-Geçmiş travmaların iyileştirilmesinde,
-Süregelen aile anlaşmazlıklarının iyileştirilmesinde,
-Sebepsiz para kayıplarının kök nedenlerinin bulunmasında,
-Köklenme problemlerinin çözümlenmesinde,
-Genetik aktarımla gelen düğümlerin çözülmesinde,
-Depresyon, panik atak, kalp krizi, kanser gibi rahatsızlıklara neden olan duyguların ve davranışların dönüştürülmesinde,
-Hastalıklara neden olan duygusal blokajların çözümlenmesinde,
-Yürümeyen İlişkilerin ve kariyer sorunlarının iyileştirilmesinde,
-Büyüyememiş ve/veya çocuklukta takılı kalmış bireylerin özgürleşmesinde,
-Anne-oğul-erkek-baba-kız-kadın olmanın, bozulan alma-verme dengesinin ve ortaya çıkan aşırı dominant olma sendromunun fark edilmesinde ve dönüştürülmesinde,
-Yaşadığımız ve anlam veremediğimiz pek çok yaşamsal tıkanıklığın çözümlenmesinde,
-Tekrarlayan senaryoların kökeninde Atalarımızdan bize aktarılan ve kör sevgi ile üstlendiğimiz genetik miraslardan özgürleşmede kullanılan bir yöntemdir.
Aile Dizimi çalışmasına “bireysel seans” ve/veya “grup çalışması” olarak katılabilirsiniz.